Παθητική γυμναστική: Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη της στο σώμα μας

 

Στον δυναμικό κόσμο της γυμναστικής, όπου οι προπονήσεις υψηλής έντασης και τα αυστηρά σχήματα προπόνησης καταλαμβάνουν συχνά τα φώτα της δημοσιότητας, μια διακριτική αλλά ισχυρή προσέγγιση έχει κερδίσει σημαντική αναγνώριση τώρα τελευταία και αυτή είναι η παθητική γυμναστική.

Αυτή η πλευρά της γυμναστικής αμφισβητεί τις συμβατικές αντιλήψεις για την άσκηση, εισάγοντας μια πιο χαλαρή και προσεκτική προσέγγιση της κίνησης.

Σε αυτό το άρθρο εξερευνούμε τον ορισμό της, τις τεχνικές της και τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα μας.

 

 

 

Τι εννοούμε με τον όρο παθητική γυμναστική;

Η παθητική γυμναστική είναι μια καλή στρατηγική για την ανάκτηση της σφριγηλότητας του δέρματος και την αύξηση της συνολικής μορφής του σώματος. Αυτή η γυμναστική μειώνει τη χαλαρότητα, την κυτταρίτιδα και τον τοπικό λιπώδη ιστό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση του ιστού του προσώπου.

Είναι επίσης γνωστή και ως στατική γυμναστική, στέκεται ξεχωριστά που επικεντρώνεται σε ήπιες, διαρκείς διατάσεις για τη βελτίωση της ευλυγισίας, της κινητικότητας και της συνολικής ευεξίας.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή γυμναστική, η οποία συχνά περιλαμβάνει δυναμικές κινήσεις - ασκήσεις με υψηλό αντίκτυπο, η παθητική γυμναστική δίνει έμφαση στις αργές, ελεγχόμενες κινήσεις που διατηρούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η απάντηση στην ερώτηση που όλοι θέλουν να μάθουν είναι αν το βάζεις ένα μηχάνημα γύρω από τη κοιλιά σου για να αποκτήσεις κοιλιακούς ενώ κάθεσαι, για παράδειγμα, στον καναπέ πίνοντας το ρόφημά σου και βλέποντας τηλεόραση, θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Για να δούμε λοιπόν περισσότερες πληροφορίες!

 

 

 

Τεχνικές και πρακτικές - Τι περιλαμβάνουν

Στατικές διατάσεις και Power Plate

Ο ακρογωνιαίος λίθος της παθητικής γυμναστικής είναι οι ασκήσεις στατικής διάτασης. Αυτές περιλαμβάνουν την επιμήκυνση των μυών στο μέγιστο μήκος τους και τη διατήρηση της θέσης για παρατεταμένη διάρκεια.

Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στους μύες και τους συνδετικούς ιστούς να προσαρμοστούν και να χαλαρώσουν σταδιακά, προωθώντας την αυξημένη ευελιξία με την πάροδο του χρόνου.

Όσον αφορά το power plate, πρέπει να στέκεσαι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, και να δέχεσαι δονήσεις που προκαλούν στο σώμα σου την αίσθηση ότι πρόκειται να πέσει, προκαλώντας την αντίδραση στρες - δηλαδή με λίγα λόγια, πολύ γρήγορες μυϊκές συσπάσεις.

Smart PowerPlate Όργανο Παθητικής Γυμναστικής - Πλατφόρμα Δονήσεων για Γρήγορη Τόνωση με Τηλεχειριστήριο, Ρυθμιζόμενα Προγράμματα & 99 Ταχύτητες έως 150kg

Smart PowerPlate Όργανο Παθητικής Γυμναστικής - Πλατφόρμα Δονήσεων για Γρήγορη Τόνωση με Τηλεχειριστήριο, Ρυθμιζόμενα Προγράμματα & 99 Ταχύτητες έως 150kg

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

Αυτή είναι μια πλατφόρμα δονήσεων, Smart PowerPlate, για γρήγορη τόνωση με τηλεχειριστήριο, ρυθμιζόμενα προγράμματα & 99 ταχύτητες έως και 150kg.

Το Power Plate έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, τη μυϊκή δύναμη και την ευλυγισία. Επιπλέον, βοηθά στην καλύτερη στάση του σώματος και στην ταχύτερη αποκατάσταση της δύναμης μετά την προπόνηση!

 

 

 

Ζώνες παθητικής γυμναστικής

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ασκήσεις γυμναστικής που απαιτούν ενεργό συμμετοχή, οι ζώνες αυτές είναι στρατηγικά σχεδιασμένες για να ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα με διακριτικά, αλλά αποτελεσματικά μέσα.

Είτε πρόκειται για την ενσωμάτωση εργονομικών καθισμάτων που ενεργοποιούν τους κεντρικούς μύες, είτε για ζώνες για τη περιοχή των κοιλιακών, αυτές είναι αφιερωμένες στο να κάνουν την κίνηση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας. 

Ζώνη Παθητικής Γυμναστικής Vibroaction

Ζώνη Παθητικής Γυμναστικής Vibroaction

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

Εσύ αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι για ποιο λόγο χρειάζεσαι αυτό το μηχάνημα. Διότι, αν θέλεις να αποκτήσεις κοιλιακούς με αυτό αποκλειστικά, τότε όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Η μόνη μέθοδος για να αναδείξουμε τους κοιλιακούς μας είναι να κάψουμε το περιττό κοιλιακό λίπος, πράγμα στο οποίο η παθητική άσκηση δεν μας βοηθάει. Οι συσπάσεις χρησιμεύουν μόνο για να αυξήσουν τη μεταφορά τροφής στους μυς και δεν έχουν καμία επίδραση στη δύναμη ή την αντοχή.

Για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα, η μίξη της επιτυχίας είναι ο συνδυασμός με ενεργητική και παθητική γυμναστική είναι ιδανικός για πολλά ενεργητικά άτομα που συνδυάζουν κανονική γυμναστική με παθητική για μεγαλύτερα αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

 

Τα οφέλη της παθητικής γυμναστικής

 

Βελτιωμένη ευελιξία

Η τακτική εξάσκηση της παθητικής γυμναστικής οδηγεί σε αυξημένη ευλυγισία με την επιμήκυνση και την απελευθέρωση της έντασης των μυών. Αυτό, με τη σειρά του, ενισχύει το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, προωθώντας την καλύτερη συνολική κινητικότητα.

Μειωμένη μυϊκή ένταση

Οι αργές, σκόπιμες διατάσεις της παθητικής γυμναστικής συμβάλλουν στην ανακούφιση της μυϊκής έντασης και της δυσκαμψίας. Ενθαρρύνοντας τους μύες να χαλαρώσουν, μπορείς να βιώσεις ανακούφιση από κοινές ενοχλήσεις που σχετίζονται με την καθιστική ζωή.

Ενισχυμένη υγεία των αρθρώσεων

Η παθητική γυμναστική παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων. Οι απαλές διατάσεις λιπαίνουν τις αρθρώσεις, μειώνοντας τον κίνδυνο δυσκαμψίας και συμβάλλοντας στην καλύτερη λειτουργία των αρθρώσεων.

Μείωση του άγχους

Οι διαλογιστικές πτυχές της παθητικής γυμναστικής συμβάλλουν στη μείωση του στρες. Οι αργές, σκόπιμες κινήσεις, σε συνδυασμό με την εστιασμένη αναπνοή, δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα που προάγει τη χαλάρωση και την ψυχική ευεξία.

Πρόληψη τραυματισμών

Η ενσωμάτωση της παθητικής γυμναστικής σε μια ρουτίνα γυμναστικής μπορεί να λειτουργήσει ως προληπτικό μέτρο κατά των τραυματισμών. Η βελτιωμένη ευλυγισία και η κινητικότητα των αρθρώσεων μειώνουν τον κίνδυνο τραβήγματος και διαστρέμματος κατά τη διάρκεια πιο έντονης σωματικής δραστηριότητας.

 

 

 

Σε έναν κόσμο όπου ο ρυθμός της ζωής μπορεί να είναι πολύ γρήγορος και αγχωτικός, η παθητική γυμναστική προσφέρει ένα καταφύγιο τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό, προσκαλώντας μας να εξερευνήσουμε τη βαθιά σχέση μεταξύ κίνησης και ευεξίας.

 

  • #pathitiki-gimnastiki
δες όλα τα άρθρα