Ψάχνεις για το ιδανικό tablet; Αν ναι, τότε αυτός ο οδηγός αγοράς είναι για σένα!

 

Ας αναλύσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν αποφασίσεις ποιο tablet ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

 

Βρες το αγαπημένο σου Tablet

  • Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8.7" με WiFi+4G και Μνήμη 32GB Grey

    Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8.7" με WiFi+4G και Μνήμη 32GB Grey

    Μέγεθος Οθόνης: 8.7 ″ Ανάλυση Οθόνης: 1340 x 800 pixels pixels Πυρήνες Επεξεργαστή: Octa-Core (4+4) Ταχύτητα Βασικού Επεξεργαστή: 2.3 GHz Μνήμη RAM: 3 GB Λογισμικό: Android Χωρητικότητα Μπαταρίας: 5100 mAh

  • Xiaomi Pad 5 11" WiFi και Μνήμη 128GB Cosmic Gray

    Xiaomi Pad 5 11" WiFi και Μνήμη 128GB Cosmic Gray

    Μέγεθος Οθόνης: 11 ″ Ανάλυση Οθόνης: 2560 x 1600 pixels pixels Πυρήνες Επεξεργαστή: Octa-Core (1+3+4) Ταχύτητα Βασικού Επεξεργαστή: 2.96 GHz Μνήμη RAM: 6 GB Λογισμικό: Android Χωρητικότητα Μπαταρίας: 8720 mAh

  • Samsung Galaxy Tab A8 10.5" WiFi+4G (3GB/32GB) Gray

    Samsung Galaxy Tab A8 10.5" WiFi+4G (3GB/32GB) Gray

    Μέγεθος Οθόνης: 10.5 ″ Ανάλυση Οθόνης: 1920 x 1200 pixels pixels Πυρήνες Επεξεργαστή: Octa-Core (2+6) Ταχύτητα Βασικού Επεξεργαστή: 2 GHz Μνήμη RAM: 3 GB Λογισμικό: Android Χωρητικότητα Μπαταρίας: 7040 mAh

  • Apple iPad 2021 10.2" WiFi και Μνήμη 256GB Space Gray

    Apple iPad 2021 10.2" WiFi και Μνήμη 256GB Space Gray

    Μέγεθος Οθόνης: 10.2 ″ Ανάλυση Οθόνης: 2160 x 1620 pixels pixels Πυρήνες Επεξεργαστή: Hexa-Core (4+2) Ταχύτητα Βασικού Επεξεργαστή: 2.65 GHz Μνήμη RAM: 3 GB Λογισμικό: iPadOS Χωρητικότητα Μπαταρίας: 8557 mAh

  • Apple iPad Air 10.9" 2022 WiFi με μνήμη 64GB Space Gray

    Apple iPad Air 10.9" 2022 WiFi με μνήμη 64GB Space Gray

    Μέγεθος Οθόνης: 10.9 ″ Ανάλυση Οθόνης: 2360 x 1640 pixels pixels Πυρήνες Επεξεργαστή: Octa-Core (4+4) Ταχύτητα Βασικού Επεξεργαστή: 3.2 GHz Μνήμη RAM: 8 GB Λογισμικό: iPadOS Χωρητικότητα Μπαταρίας: 7600 mAh

  • Apple iPad Pro 2022 11" με WiFi και Μνήμη 128GB Space Gray

    Apple iPad Pro 2022 11" με WiFi και Μνήμη 128GB Space Gray

    Μέγεθος Οθόνης: 11 ″ Ανάλυση Οθόνης: 2388 x 1668 pixels pixels Πυρήνες Επεξεργαστή: Octa-Core (4+4) Ταχύτητα Βασικού Επεξεργαστή: 3.49 GHz Μνήμη RAM: 8 GB Λογισμικό: iPadOS Χωρητικότητα Μπαταρίας: 7538 mAh

  • Δες τα όλα

 

 

 

Λειτουργικό Σύστημα

Το πρώτο βήμα στην επιλογή ενός tablet είναι να αποφασίσεις ποιο λειτουργικό σύστημα σε εξυπηρετεί καλύτερα: Android, iOS (Apple) ή Windows; Κάθε λειτουργικό έχει τις δικές του εφαρμογές και εμπειρία χρήσης. Αν έχεις ήδη συνηθίσει ένα συγκεκριμένο λειτουργικό από το smartphone σου, μπορεί να είναι σοφό να επιλέξεις ένα tablet που το υποστηρίζει.

 

 

Μέγεθος Οθόνης & Ανάλυση

Το μέγεθος της οθόνης είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό. Ορισμένα tablets έχουν μικρές οθόνες (περίπου 7-8 ίντσες), κάνοντάς τα εξαιρετικά φορητά. Άλλα, όμως, διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες (10-12 ίντσες), προσφέροντας καλύτερη εμπειρία θέασης. Επέλεξε ανάλογα με την χρήση σου.

 

 

Επεξεργαστής

Ο επεξεργαστής καθορίζει τη γενική απόδοση του tablet. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί επεξεργαστές από διάφορους κατασκευαστές. Επέλεξε ένα tablet με αξιόπιστο και ισχυρό επεξεργαστή για ασφαλή και ομαλή χρήση.

 

 

Μνήμη RAM

Η μνήμη RAM αποθηκεύει τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται ενώ η συσκευή είναι ενεργή. Επέλεξε ένα tablet με αρκετή RAM για να υποστηρίζει τις ανάγκες σου. Ένα tablet με 3GB RAM είναι ενδιαφέρον για απλή χρήση, αλλά για πολλαπλές παράλληλες εργασίες, επέλεξε ένα με μεγαλύτερη RAM.

 

 

Αποθηκευτικός Χώρος (Σκληρός Δίσκος)

Αν σκοπεύεις να αποθηκεύεις πολλά αρχεία, όπως βίντεο ή φωτογραφίες, επέλεξε ένα tablet με μεγάλη εσωτερική μνήμη ή δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας μνήμης.

 

 

Μπαταρία

Σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραλείψεις είναι η μπαταρία. Η χωρητικότητα της μπαταρίας επηρεάζει την αυτονομία του tablet και συνεπώς πόση ώρα μπορείς να το χρησιμοποιείς πριν χρειαστεί να το ξαναφορτίσεις.

Να σημειώσουμε πως η αυτονομία της μπαταρίας δεν συνδέεται απαραίτητα με το μέγεθος της μπαταρίας. Άλλοι παράγοντες, όπως η απόδοση του επεξεργαστή, το μέγεθος της οθόνης και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, επηρεάζουν επίσης την διάρκεια της μπαταρίας. Γι' αυτό, είναι σημαντικό είναι να εξετάσεις τις λεπτομέρειες σχετικά με την μπαταρία και να διαβάσεις αξιολογήσεις που αναφέρονται στην αυτονομία πριν καταλήξεις στην τελική σου απόφαση.

 

 

 

Έξτρα χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν και εξτρά δυνατότητες που μπορείς να λάβεις υπόψη κατά την αγορά ενός tablet. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν:

Ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα: Πολλά tablets προσφέρουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουν τη συσκευή σου με το αποτύπωμα του δαχτύλου σου για ασφάλεια και ευκολία.

Tablet 2 σε 1: Αυτά τα tablets επιτρέπουν να συνδεθεί αποσπώμενο πληκτρολόγιο, μετατρέποντας τη συσκευή σε έναν φορητό υπολογιστή. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για όσους χρειάζονται περισσότερη παραγωγικότητα.

Πενάκι: Ορισμένα tablets συνοδεύονται από πενάκι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σχεδίαση, σημειώσεις ή άλλες δημιουργικές εργασίες.

 

 

 

Για ποια χρήση προορίζεται το tablet σου;

 

Απλή καθημερινή χρήση

Εάν ψάχνεις ένα tablet για καθημερινή χρήση όπως περιήγηση στο διαδίκτυο, ανάγνωση email, κοινωνικά δίκτυα και βασικές εργασίες, τότε προτίμησε ένα tablet με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Οθόνη Full HD: Μια οθόνη Full HD μεγέθους 10-12 ιντσών θα προσφέρει άνετη θέαση για τις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Μνήμη RAM 3GB: Για απλές εργασίες, μια μνήμη RAM 3GB θα είναι ικανοποιητική.

Αποθηκευτικός Χώρος 32GB: Ένας αποθηκευτικός χώρος τουλάχιστον 32GB θα είναι αρκετός για να αποθηκεύσεις αρχεία και περιεχόμενο.

 

 

 

Για παιδιά

Εάν αναζητάς ένα tablet για τα παιδιά σου, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά μοντέλο. Αυτά τα tablets διαθέτουν ανθεκτική κατασκευή και σχεδιασμό που προστατεύει από πτώσεις και φθορές, ενώ οι χαμηλές τιμές τους τα καθιστούν προσιτά.

Τα παιδικά tablets συχνά περιλαμβάνουν ειδικά περιεχόμενα και εκπαιδευτικές εφαρμογές που βοηθούν στην εκπαίδευση και τη διασκέδαση των παιδιών σου. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα μοντέλα έχουν ρυθμίσεις γονικού ελέγχου, που σου επιτρέπουν να περιορίσεις το χρόνο οθόνης και το περιεχόμενο που βλέπουν τα παιδιά, προσφέροντάς σου έτσι μια πιο ασφαλή και ελεγχόμενη εμπειρία.

 

 

 

Για έντονη χρήση

Αν ψάχνεις ένα tablet για έντονη χρήση, όπως σημειώσεις, εργασίες σχολής ή επαγγελματική χρήση, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβεις υπόψη:

Μέγεθος Οθόνης: Επίλεξε ένα tablet με οθόνη μέχρι 12 ίντσες για ευκολία στη μεταφορά και χρήση σε διάφορες συνθήκες.

Μνήμη RAM: Επίλεξε ένα tablet με τουλάχιστον 4GB RAM για να διαχειρίζεσαι πολλές εργασίες ταυτόχρονα χωρίς κολλήματα.

Αποθηκευτικός Χώρος: Ένας αποθηκευτικός χώρος τουλάχιστον 64GB θα σου επιτρέψει να αποθηκεύεις αρχεία, εφαρμογές και πολυμέσα.

Μπροστινή Κάμερα: Επέλεξε ένα tablet με καλή μπροστινή κάμερα για να μπορείς να πραγματοποιείς αποτελεσματικές βιντεοκλήσεις.

Τα tablets που πληρούν αυτά τα κριτήρια θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγικός και να ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις σου για σημειώσεις, εργασίες, και επαγγελματικές δραστηριότητες.

 

 

 

Για απαιτητική χρήση

Αν αναζητάς ένα tablet για απαιτητική χρήση, όπως για δημιουργία περιεχομένου, σχεδιασμό γραφικών ή αν χρειάζεσαι ένα tablet απλά με εξαιρετικές δυνατότητες, θα πρέπει να επιλέξεις ένα που πληροί τις εξής προδιαγραφές:

Μεγάλη Οθόνη: Προτίμησε ένα tablet με οθόνη μεγαλύτερη από 12 ίντσες για μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας.

Ανάλυση QHD: Η ανάλυση QHD θα παρέχει υψηλή ευκρίνεια και λεπτομέρεια στην εικόνα.

Μεγάλη RAM: Επιλέξε ένα tablet με τουλάχιστον 6GB RAM για να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά πολλές εφαρμογές και διαδικτυακές δραστηριότητες.

Χωρητικός Δίσκος 128GB: Ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος θα σου επιτρέψει να αποθηκεύεις πολλά αρχεία, περιεχόμενο και εφαρμογές.

Με αυτές τις προδιαγραφές, θα έχεις ένα ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία περιεχομένου, επεξεργασία φωτογραφιών, σχεδιασμό γραφικών και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες.

 

  • #tablets
  • #tablet
δες όλα τα άρθρα