Find.gr

Finder

Ανέβασε fast video, ξεκίνα Live Shopping και κέρδισε χρήματα.

Είσαι ή θέλεις να γίνεις Influencer; Γίνε Finder! Ανέβασε fast video ή ξεκίνα μία Live παρουσίαση προϊόντων και βοήθα σημαντικά τους χρήστες του Find δείχνοντας προϊόντα. Κέρδισε χρήματα για κάθε επιβεβαιωμένη αγορά μέσω των video σου. Κλείσε συμφωνίες με καταστήματα και πληρώσου με σταθερή αμοιβή!

Ξεκίνα εδώ
Finder LiveShopping

Ποιος είναι ο Finder

Finder μπορεί να γίνει ο κάθε εγγεγραμένος χρήστης του Find. Γίνε ο ειδικός των προϊόντων. Ο influencer του Find.

Παρουσιάζεις τις νέες τάσεις της μόδας; Δημιουργείς review & unboxing; Μαγειρεύεις; Σου αρέσει το MakeUp; Τα αυτοκίνητα; Είσαι Youtuber;

Με ότι και να ασχολείσαι ξεκίνα να ανεβάζεις fast video στο προφίλ σου στο Find και κέρδισε χρήματα κάνοντας αυτό που αγαπάς. Παρουσίασε τα προϊόντα που έχεις αγοράσει στους χρήστες του Find.

Ότι και αν είσαι, γίνε Finder

Γιατί να γίνεις Finder

Δημιουργείς έσοδα παρουσιάζοντας προϊόντα μέσω fast video και Live Shopping!

Κερδίζεις επιπλέον έσοδα από τα Replay video σου

Θα γίνεις ο ειδικός των προϊόντων που παρουσιάζεις

Χτίσε μια ισχυρή επωνυμία!

Άμεση επικοινωνία με το τμήμα υποστήριξης του Find

Γίνε μέλος του μεγαλύτερου social market

Πώς θα γίνεις Finder

Βήμα 1:

Δημιουργία Λογαριασμού

Άνοιξε έναν δωρεάν λογαριασμό απλού χρήστη στο Find μέσα σε 1 λεπτό.
Κάντο εδώ

Βήμα 2:

Ανέβασε το πρώτο σου fast video

Ανέβασε τα δικά σου fast στο Find και χτίσε γρήγορα το προφίλ σου!.
Μάθε για τα fast

Κριτήρια και κανόνες

 • Ποια είναι τα κριτήρια για να γίνω Finder;

  Ο κάθε εγγεγραμένος χρήστης του Find μπορεί να γίνει Finder. Με το ανέβασμα του πρώτου fast video στο προφίλ σου γίνεσαι Finder και μπορείς να απολαμβάνεις τα έσοδα από πωλήσεις προϊόντων μέσω των fast video σου. (πρόγραμμα Find Affiliate)

  Βασικά Κριτήρια για την αναβάθμιση σε Finder

  Να έχεις ενεργό κανάλι στο YouTube με τουλάχιστον 5.000 συνδρομητές

  ή

  Να έχεις ενεργό λογαριασμό στο Instagram με τουλάχιστον 10.000 ακόλουθους

  ή

  Να διατηρείς προσωπικό blog ή website με αρθρογραφία, παρουσιάσεις, αναλύσεις κτλ

 • Ποιους κανόνες πρέπει να ακολουθείς

  Για την ορθή λειτουργία και προβολή ενός Live Shopping στην πλατφόρμα του Find απαιτείται η απόλυτη τήρηση των παρακάτω τυπικών κανόνων λειτουργίας. Η μη τήρηση των κανόνων αυτών αποφέρει προσωρινή ή μόνιμη και αναιτιολόγητη διακοπή του λογαριασμού και των υπηρεσιών του Find.gr προς τον χρήστη-Finder. Τέλος με την διακοπή των υπηρεσιών και του λογαριασμού λόγο μη τήρησης των κανόνων, η πλατφόρμα διατηρεί το δικαίωμα να μην αποδώσει τα όποια χρήματα έχουν μαζευτεί στον λογασιασμό του χρήστη-Finder προς απόδοση.

  Κανόνες κατά την διάρκεια ενός Live Shopping

  1. Απαγορεύεται η λεκτική επιθετικότητα, χυδαιολογία και πάσης φύσεως βωμολοχία.
  2. Απαγορεύεται η προτροπή κάθε είδους ανακατεύθυνσης του χρήστη σε εξωτερικό σύνδεσμο-site.
  3. Δεν επιτρέπεται να προσφωνείτε ή να αναγράφετε στο chat τηλεφωνικούς αριθμούς με στόχο την προτροπή του χρήστη σε τηλεφωνική παραγγελία.
  4. Απαγορεύεται να παρουσιαστείτε γυμνοί σε ένα Live. (Εξαίρεση αποτελεί η παρουσίαση εσωρούχων ή μαγιό επάνω στο σώμα)
  5. Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ και καπνικών προϊόντων κατά την διάρκεια του Live.
  6. Απαγορεύεται κάθε είδους bulling σε χρήστες και θεατές.
  7. Απαγορεύεται η διατύπωση και αναφορά πάσης φύσεως θρησκευτικών και πολιτικών θεμάτων.

Τι κάνεις εφόσον γίνεις Finder

Εφόσον ο λογαριασμός σου εγκριθεί ως Finder, μπορείς πλέον να βγεις Live στον αέρα παρουσιάζοντας προϊόντα του Find. Σου παρέχουμε το ευκολότερο σύστημα ζωντανής μετάδοσης για να ξεκινήσεις γρήγορα και αποτελεσματικά ένα Live Shopping και να κερδίσεις χρήματα.

Εξοπλισμός και παρουσίαση

 • Τι πρέπει να κάνω για να ξεκινήσω ένα Live Shopping;

  1. Θα χρειαστείς ένα κινητό τηλέφωνο με καλή κάμερα (τουλάχιστον 720p) και καλό φωτισμό. (εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα του Laptop σου ή μια webcam ή κάποιον επαγγελματικό εξοπλισμό).
  2. Περιηγήσου στο Find.gr και διάλεξε τα προϊόντα που επιθυμείς να παρουσιάσεις στο LiveShopping σου. Επέλεξε το κάθε προϊόν πατώντας το εικονίδιο
  3. Πήγαινε στο προφίλ σου και επέλεξε Νέο LiveShopping.
  4. Κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις και όταν είσαι έτοιμος/η πάτα "Έναρξη" και ξεκίνα την παρουσίαση σου.

  Χρήσιμη πληροφορία: Όταν είσαι στον αέρα μη ξεχνάς να μοιράζεις το Link του Live σου σε όλα τα Social media που διαθέτεις (facebook, twitter, instagram κτλ) Όσο περισσότερος κόσμος παρακολουθεί το Live Shopping σου, τόσες περισσότερες πωλήσεις θα πετυχαίνεις.

 • Πως πρέπει να παρουσιάζω ένα Live Shopping για να κερδίζω περισσότερο;

  Αν και δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος παρουσίασης, θα σου προτείνουμε τα παρακάτω...

  Τι πρέπει να κάνεις για να τα πας καλύτερα σε ένα Live Shopping

  1. Να είσαι ο εαυτός σου. Αυτό από μόνο του θα σε κάνει να ξεχωρίζεις!
  2. Να βρίσκεσαι σε έναν όμορφο χώρο που να εμπνέει τον θεατή. Μπορείς να βρίσκεσαι από τον καναπέ σου έως και στην αμμουδιά μιας παραλίας!
  3. Να είσαι αντικειμενικός με τα προϊόντα που παρουσιάζεις και να μην σκέφτεσαι απλώς να πεις τα καλύτερα μόνο και μόνο για να πουλήσεις.
  4. Να είσαι ευγενικός.
  5. Να απαντάς σε όλες τις ερωτήσεις που θα σου μεταφέρουν μέσω chat οι θεατές σου.
  6. Να ενημερώνεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα τους θεατές να κλικάρουν στα προϊόντα που βλέπουν στην οθόνη τους.
  7. Να ενημερώνεις τακτικά, όλους τους φίλους και ακόλουθούς σου σε όλα σου τα social media για το Live Shopping σου.

Κέρδος από το Live

 • Πόσο κερδίζω;

  Δεν υπάρχει συγκεκριμένο κέρδος.

  Το ποσό που κερδίζεις, προκύπτει μετά από τις επιβεβαιωμένες πωλήσεις που έχουν καταγραφεί μέσω του Live ή του Replay βίντεο σου. Το ποσό απόδοσης υπολογίζεται ανα κατηγορία στην οποία ανήκει το εκάστοτε προϊόν που πούλησες. Δες τον τιμοκατάλογο αποδόσεων.

  Επιπλέον κέρδος

  Αν οι επισκέπτες που έφερες δεν πραγματοποιήσουν μια άμεση αγορά μέσα από το Live ή Replay βίντεο σου, αλλά πλοηγηθούν και αγοράσουν εν τέλει κάποιο άλλο προϊόν από τον κατάλογο του Find (εντός 30 ημερών), θα θεωρηθεί έμμεση πώληση και θα λάβεις αυτόματα την αντίστοιχη προμήθεια του προγράμματος affiliate, (Δες τον τιμοκατάλογο αποδόσεων affiliate) βάσει της απόδοσης ποσοστού της κατηγορίας των πωληθέντων προϊόντων μέσω του Find.gr. Σε κάθε περίπτωση είσαι κερδισμένος!

 • Κέρδος από το Live

  Καθ' όλη τη διάρκεια του Live και για κάθε επιβεβαιωμένη πώληση των προϊόντων που παρουσιάζεις, θα λαμβάνεις το αντίστοιχο ποσό της προμήθειας που σου αντιστοιχεί στον λογαριασμό σου στο Find. Μπορείς να λάβεις τα χρήματα που έχεις κερδίσει στον τραπεζικό σου λογαριασμό όταν συγκεντρωθεί εκκαθαρισμένο ποσό 25€ και άνω. Παρακολούθησε την πορεία των εσόδων σου στο προφίλ σου την ενότητα Έσοδα.

 • Κέρδος από το Replay

  Το κέρδος είναι και μακρυπρόθεσμο, καθώς κάθε Live Shopping αποθηκεύεται και προβάλλεται στις σελίδες των προβαλλόμενων προϊόντων που αντιστοιχούν στο Find.gr σαν Replay video. Όπως και στο Live, έτσι και μέσα από το Replay για κάθε επιβεβαιωμένη πώληση θα λαμβάνεις το αντίστοιχο ποσό της προμήθειας που σου αντιστοιχεί στον λογαριασμό σου στο Find.

 • Γιατί να κάνω Live Shopping ενώ μπορώ να κερδίζω λεφτά από το απλό σύστημα διαμοιρασμού Affiliate

  Ο κάθε εγγεγραμμένος χρήστης της πλατφόρμας μπορεί να μοιράζει τα προϊόντα του Find στα social media και αφού πραγματοποιηθεί πώληση να λάβει το ποσοστό απόδοσης που του αναλογεί. Στην περίπτωση ενός Live Shopping ο χρήστης που πλέον αποκαλείται "Finder" λαμβάνει σταθερά και τουλάχιστον διπλάσιο ποσοστό απόδοσης από αυτό ενός απλού Affiliate χρήστη. Τέλος, ο Finder αναγνωρίζεται ως ο ειδικός των προϊόντων που παρουσιάζει, ανεβάζοντας διαρκώς την αναγνωρισιμότητα του διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

DEALS από Καταστήματα

 • Τι είναι και πως δουλεύουν τα DEALS

  Ένα Deal είναι μία συμφωνία ενός καταστήματος με κάποιον Finder για την παρουσίαση ενός LiveShopping με προϊόντα του καταστήματος.

  Πιο συγκεκριμένα το κατάστημα μέσω του Deal:

  • επιλέγει τα προϊόντα που επιθυμεί να στείλει σε Finder της επιλογής του. (η αποστολή πραγματοποιείτε μέσω Courier με έξοδα του καταστήματος).
  • περιγράφει αναλυτικά το τι επιθυμεί να ειπωθεί για τα προϊόντα του, κατά την διάρκεια του LiveShopping από τον Finder.
  • ορίζει την ημερομηνία λήξης του Deal και στέλνει το Deal.

  Ο Finder:

  • λαμβάνει μία ειδοποίηση μέσω email όσο και εσωτερικά της πλατφόρμας του Find ότι έχει ένα νέο Deal.
  • ελέγχει τις πληροφορίες και τα προϊόντα του Deal.
  • αποδέχεται ή απορρίπτει το Deal.
 • Τι κάνεις μετά την αποδοχή ενός Deal

  Τα Deals εμφανίζονται στην ενότητα "Deals" στο προφίλ σου.

  Εφόσον αποδεχτείς ένα Deal, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμένεις από το κατάστημα την αποστολή των προϊόντων του Deal. Το κατάστημα θα ενημερωθεί για την αποδοχή σου και θα στείλει άμεσα τα προϊόντα στην τοποθεσία σου (την τοποθεσία σου την ορίζεις στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου εδώ)

  Όταν λάβεις τα προϊόντα από την Courier θα είσαι πλέον έτοιμος/η να ξεκινήσεις την παρουσίαση τους μέσω LiveShopping.

  Από την ενότητα Deals πλέον μπορείς να ξεκινήσεις το συγκεκριμένο LiveShopping με τα προϊόντα του καταστήματος.

 • Τι κάνεις με τα προϊόντα του Deal μετά την ολοκλήρωση του LiveShopping

  Το κατάστημα κατά την δημιουργία του Deal, επιλέγει αν επιθυμεί να επιστραφούν τα προϊόντα ή να τα κρατήσει ο Finder (όλα ή μέρος αυτών)

  Όταν ολοκληρωθεί το LiveShopping το κατάστημα θα ενημερωθεί. Αν το κατάστημα επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων η μοναδική υποχρέωση του Finder είναι να πακετάρει σωστά τα προϊόντα και να αναμένει τον courier που θα έχει στείλει το κατάστημα για να τα παραδώσει. (η εταιρία Courier θα επικοινωνήσει μαζί σου για τον επιθυμητό χρόνο και τρόπο παραλαβής)

 • Ο Στόχος και τα κέρδη ενός LiveShopping με Deal

  Ο στόχος για το κατάστημα είναι να αναδείξει μέσω ενός ειδικού (Finder) τα προϊόντα του (ποιότητα προϊόντος, value for money κτλ) και να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες πωλήσεις.

  Για τον Finder, είναι απλό! Όσες περισσότερες πωλήσεις πραγματοποιηθούν μέσω του LiveShopping τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζει. Το Find σου παρέχει ενημέρωση των πωλήσεων σε ζωντανό χρόνο μέσα από το LiveShopping. Δες τον τιμοκατάλογο απόδοσης ανα πώληση προϊόντος εδώ.

  Τα κέρδη για τον Finder δεν περιορίζονται αποκλειστικά μέσω του LiveShopping. Κάθε χρήστης που θα επισκεφτεί το LiveShopping σου (μετά από δική σου κοινοποίηση στα εξωτερικά social media που διαθέτεις), θα τον ακολουθεί ένα cookie 30 ημερών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ακόμα και να μην πραγματοποιήσει αγορά την ώρα του LiveShopping αλλά επιστρέψει κάποια άλλη ημέρα, σε οποιοδήποτε προϊόν του Find και εν τέλη προβεί σε αγορά, εσύ θα κερδίσεις τον ποσοστό που σου αναλογεί βάση της κατηγορίας του προϊόντος.

Οικονομικές και νομικές υποχρεώσεις

 • Υπάρχει κάποια σύμβαση που θα υπογράψουμε μεταξύ μας;

  Όχι! Για να γίνεις Finder απαιτείται μόνο η αποδοχή των Όρων Χρήσης κατά την αίτηση Finder.

 • Πρέπει να έχω εταιρεία για να πληρώνομαι;

  Όχι! Μπορείς να πληρώνεσαι από το Find και ως ιδιώτης. Ωστόσο, η απόδοση χρημάτων προς ιδιώτη περιλαμβάνει κρατήσεις και ολοκλήρωση κάποιων ενεργειών όπως ορίζει ο νόμος.

  Σημαντικό: Ως ιδιώτης πρέπει να γνωρίζεις ή να συμβουλευτείς τον λογιστή σου πριν προχωρήσεις σε είσπραξη χρημάτων από το Find. Οποιοδήποτε ποσό είσπραξης με «Δελτίο Κτήσης» προς ιδιώτη μπορεί να αποφέρει την μείωση ή έως και ολική απώλεια σύνταξης και πάσης φύσεως επιδομάτων.

 • Πότε πληρώνομαι;

  Για Εταιρίες/Επαγγελματίες

  Μία πληρωμή πραγματοποιείται μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της. Πιο συγκεκριμένα εφόσον καταγραφεί μια παραγγελία μέσω του LiveShopping ή του replay video από επισκέπτη στην πλατφόρμα του Find θα λάβεις την προμήθεια που σου αντιστοιχεί, βάσει του τιμοκαταλόγου απόδοσης LiveShopping. Κάθε προμήθεια που κερδίζεις εμφανίζεται στην ενότητα έσοδα του προφίλ σου, χαρακτηρισμένη ως «Σε Αναμονή». Μετά από 45 ημέρες η προμήθεια αυτή χαρακτηρίζεται ως πληρωτέα και εμφανίζεται στην ενότητα έσοδα του προφίλ σου στο «Διαθέσιμο Υπόλοιπο».

  Η πληρωμή πραγματοποιείται αποκλειστικά στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας (που έχεις δηλώσει στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου), τις πρώτες εργάσιμες κάθε νέου μήνα και εφόσον το «Διαθέσιμο Υπόλοιπο» έχει ελάχιστο ποσό 25€.

  Για Ιδιώτες

  Μία πληρωμή πραγματοποιείται μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της. Πιο συγκεκριμένα εφόσον καταγραφεί μια παραγγελία μέσω του LiveShopping ή του replay video από επισκέπτη στην πλατφόρμα του Find θα λάβεις την προμήθεια που σου αντιστοιχεί, βάσει του τιμοκαταλόγου απόδοσης LiveShopping. Κάθε προμήθεια που κερδίζεις εμφανίζεται στην ενότητα έσοδα του προφίλ σου, χαρακτηρισμένη ως «Σε Αναμονή». Μετά από 45 ημέρες η προμήθεια αυτή χαρακτηρίζεται ως πληρωτέα και εμφανίζεται στην ενότητα έσοδα του προφίλ σου στο «Διαθέσιμο Υπόλοιπο».

  Η πληρωμή πραγματοποιείται αποκλειστικά στον προσωπικό τραπεζικό σου λογαριασμό τις πρώτες εργάσιμες ημέρες κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εφόσον το «Διαθέσιμο Υπόλοιπο» έχει ελάχιστο ποσό 25€.

  • Αναλυτικά: 4 πληρωμές το έτος
  • 1η πληρωμή Ιανουάριος
  • 2η πληρωμή Απρίλιος
  • 3η πληρωμή Ιούλιος
  • 4η πληρωμή Οκτώβριος
 • Χρειάζεται να κάνω κάτι για να πληρωθώ;

  Πληρωμή προς εταιρίες

  Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ορίσεις την ιδιότητα σου (Εταιρία) στις ρυθμίσεις πληρωμών του προφίλ σου και στη συνέχεια να μας δηλώσεις το ΑΦΜ σου και το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της εταιρίας. Εφόσον ελέγξουμε τα στοιχεία σου και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τότε το σύστημα μας θα σου στέλνει τις εκκαθαρισμένες προμήθειες αυτόματα στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα. Επιπλέον, το παραστατικό (Τιμολόγιο) το εκδίδουμε εμείς για εσάς με την μέθοδο της αυτό τιμολόγησης. Κατεβάστε το τιμολόγιο από τον πίνακα Συναλλαγές

  Πληρωμή προς ιδιώτες

  Ως ιδιώτης θα χρειαστεί να ορίσεις την ιδιότητα σου στις ρυθμίσεις πληρωμών του προφίλ σου και στην συνέχεια να συμπληρώσεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα σου ζητηθούν σε εκείνο το σημείο. Σημαντικό: Ένα από τα στοιχεία που χρειαζόμαστε είναι η βεβαίωση απογραφής σου στον ΕΦΚΑ. Διάβασε περισσότερα για την συγκεκριμένη βεβαίωση παρακάτω στην ενότητα 'Γιατί πρέπει ως ιδιώτης να απογραφώ στον ΕΦΚΑ;'.

  Εφόσον ελέγξουμε τα στοιχεία σου και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τότε το σύστημα μας θα σου εμφανίζει τις εκκαθαρισμένες προμήθειες στην ενότητα «Έσοδα» στον πίνακα «Συναλλαγές». Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να σε πληρώσουμε αναμένουμε από εσένα:

  • Να κάνεις λήψη του τίτλου κτήσης από τον πίνακα Συναλλαγές στην αντίστοιχη γραμμή της πληρωμής.

  Προσοχή: Η λήψη του Τίτλου Κτήσης επιβεβαιώνει ότι αποδέχεσαι την λήψη χρημάτων από το Find και αναφέρει πως δεν είσαι υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών.

  Εφόσον ολοκληρώσεις τα παραπάνω, αναμένεις την πληρωμή στον τραπεζικό σου λογαριασμό.

 • Υπάρχει κάποια παρακράτηση στα χρήματα που κερδίζω μέσω Live Shopping;

  Όχι. To Find δεν παρακρατεί κανένα ποσό σε απόδοση προς εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο με υποχρέωση απεικόνισης συναλλαγών (πρώην ελεύθερος επαγγελματίας/ατομική εταιρεία). Θα λάβεις ολόκληρο το ποσό που έχεις κερδίσει.

  Απόδοση χρημάτων προς ιδιώτες

  Αν είστε ιδιώτης για να λάβετε χρήματα υπάρχει παρακράτηση από την καθαρή αξία απόδοσης όπως ορίζει ο νόμος.

  • 20% Φόρος παρακράτησης + 3.6% Χαρτόσημο
  • 20.28% Aσφαλιστικές εισφορές

  Ακολουθεί παράδειγμα απόδοσης χρημάτων προς ιδιώτη:

  Ο Finder Νίκος έχει δημιουργήσει ένα LiveShopping και έχει κερδίσει μέσω αυτού κάποια χρήματα. Αν με βάση τα ποσοστά απόδοσης η προμήθεια που του αναλογεί είναι 10.00€ τότε το τελικό ποσό που θα λάβει διαμορφώνεται ως εξής:

  Αρχικό Ποσό: 10.00€

  Από τα 10.00€ αφαιρείται 1.93€ το οποίο αντιστοιχεί στον Φ.Π.Α. 24%. (ο ιδιώτης δεν μπορεί να καταβάλει στην εφορία τον ΦΠΑ, για αυτό και λαμβάνει μόνο την καθαρή αξία απόδοσης)

  Καθαρή αξία απόδοσης: 8.06€

  Από το καθαρό πλέον ποσό των 8.06€, παρακρατείται 1.61€ το οποίο αντιστοιχεί στον *Φόρο παρακράτησης (20%) και 0.29€ το οποίο αντιστοιχεί στο χαρτόσημο (3.6%)

  Υπόλοιπο: 6.16€

  Από το ποσό των 6.16€ παρακρατείται 1.25€ το οποίο αντιστοιχεί στις Aσφαλιστικές εισφορές (20.28%)

  Τελικό Ποσό: 4.91€, θα λάβει ο Νίκος.

  * Ο φόρος παρακράτησης 20% σας επιστρέφεται με την φορολογική σου δήλωση. Για περισσότερες λεπτομέρειες ρώτησε τον λογιστή σου.

 • Γιατί πρέπει ως ιδιώτης να απογραφώ στον ΕΦΚΑ;

  Η απογραφή στον ΕΦΚΑ είναι αναγκαία για όσους Ιδιώτες επιθυμούν να πληρώνονται από το Find με «Τίτλο Κτήσης» ώστε να μπορούν να αποδίδονται οι ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατούνται για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη.

  Ακόμα και να είσαι ασφαλισμένος στο IKA θα χρειαστεί η βεβαίωση απογραφής του ΕΦΚΑ.

  Η βεβαίωση απογραφής δεν σε υποχρεώνει σε μηνιαία πληρωμή ΕΦΚΑ (όπως συμβαίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες)

  Πού πρέπει να απευθυνθώ για να απογραφώ;

  Αρμόδια υπηρεσία για την απογραφή είναι η υπηρεσία ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ ή τέως ΟΑΕΕ ανάλογα με την ασφάλιση του καθενός) του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου. Για την απογραφή ενδεχομένως να ζητηθεί Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία δηλώνεται η πρόθεση παροχής υπηρεσιών αμειβόμενου με παραστατικό παρεχόμενων υπηρεσιών. Η διαδικασία της απογραφής διενεργείται άπαξ και ο ασφαλισμένος παραλαμβάνει τη σχετική βεβαίωση που εκδίδεται μέσω της Web εφαρμογής του Ενιαίου Μητρώου ΕΦΚΑ. Κατά τη διαδικασία απογραφής καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας Ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

  Tι κάνω μόλις πάρω την βεβαίωση;

  Πρέπει να μας αναφέρεις τον αριθμό εγκυρότητας ή αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία εκτύπωσης του εγγράφου σου στο αντίστοιχο πεδίο στις ρυθμίσεις πληρωμών του προφίλ σου εδώ

  *Αν έχεις εταιρία δεν χρειάζεσαι απογραφή στον ΕΦΚΑ

 • Τι γίνεται με την Εφορία;

  Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς τον λογιστή σου εάν δεν γνωρίζεις πώς να δηλώσεις τα χρήματα που εισπράττεις από το Find.gr ως προμήθειες για τις διαφημιστικές υπηρεσίες που παρέχεις, είτε ως εταιρεία, είτε ως ιδιώτης. Το Find.gr δεν παρέχει καμία φορολογική συμβουλή.

Ήρθε η ώρα να γίνεις Finder

...κάνε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σου καριέρα!

Ξεκίνα εδώ