Τι είναι τα Κρυπτονομίσματα: Ο Απλός Οδηγός για Όλους

 

Τι είναι αυτά τα κρυπτονομίσματα; Θα σου εξηγήσουμε τι είναι τα κρυπτονομίσματα, χρησιμοποιώντας απλά λόγια και παραδείγματα, ώστε να το καταλάβεις εύκολα, ακόμα και αν δεν έχεις πολλές τεχνικές γνώσεις.

 

Το χρήμα στον 21ο αιώνα

Το χρήμα στον 21ο αιώνα

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

 

 

 

Τι είναι τα Κρυπτονομίσματα;

Τα κρυπτονομίσματα είναι ψηφιακά ή ηλεκτρονικά νομίσματα που λειτουργούν σε ένα δίκτυο του internet. Δεν είναι όπως τα κλασικά νομίσματα (όπως το ευρώ ή το δολάριο) που φυλάσσονται σε τράπεζες ή υπάρχουν σε φυσική μορφή. Αντίθετα, τα κρυπτονομίσματα υπάρχουν μόνο στον ψηφιακό κόσμο.

 

 

 

Πώς Δουλεύουν;

Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν μια τεχνολογία που ονομάζεται “blockchain”. Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, το blockchain είναι το "μυστικό όπλο." Είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να αποθηκεύσει όλες τις συναλλαγές και να διατηρεί την ασφάλειά τους.

Το blockchain είναι ουσιαστικά ένα ψηφιακό βιβλίο εγγραφών που περιέχει όλες τις συναλλαγές που γίνονται με ένα συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, όπως το Bitcoin. Αυτές οι συναλλαγές δεν είναι αποθηκευμένες σε έναν υπολογιστή ή κάπου σε ένα κέντρο δεδομένων, αλλά σε πολλούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά - δεν υπάρχει κάποιος διαχειριστής όπως δουλεύει μια τράπεζα.

Όταν κάποιος πραγματοποιεί μια συναλλαγή με κρυπτονομίσματα, αυτή η συναλλαγή προστίθεται αυτόματα στο blockchain. Κάθε νέα συναλλαγή επαληθεύεται από το δίκτυο των υπολογιστών που τρέχουν το blockchain, και αν γίνει αποδεκτή, προστίθεται με ασφάλεια στην αλυσίδα των μπλοκ.

Το blockchain είναι ανθεκτικό στην αλλοίωση, καθώς κάθε νέο μπλοκ συνδέεται με το προηγούμενο με έναν μοναδικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος προσπαθήσει να αλλάξει μια παλιά συναλλαγή, θα πρέπει να αλλάξει όλα τα μπλοκ που ακολουθούν, κάτι το οποίο είναι αδύνατον. Αυτή η ασφάλεια και διαφάνεια είναι ο λόγος που το blockchain θεωρείται τόσο αξιόπιστο.

Έτσι, το κάθε κρυπτονόμισμα (όπως το Bitcoin) χρησιμοποιεί το δικό του blockchain για να διαχειριστεί και να εγγράψει τις συναλλαγές του. Αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ των blockchain των διαφόρων κρυπτονομισμάτων είναι αυτό που τα καθιστά μοναδικά.

 

Ο κανόνας του bitcoin -  Εναλλακτικό σύστημα ανεξάρτητο από την κεντρική τραπεζική εποπτεία

Ο κανόνας του bitcoin - Εναλλακτικό σύστημα ανεξάρτητο από την κεντρική τραπεζική εποπτεία

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

 

 

 

Γιατί είναι Σημαντικά;

Τα κρυπτονομίσματα έχουν αρκετά πλεονεκτήματα.

  • Γρήγορη αποστολή χρημάτων με μηδενικό κόστος μεταφοράς
  • Αγορές σε online καταστήματα
  • Επενδύσεις

Τα κρυπτονομίσματα μπορείς να τα αγοράσεις (δίνοντας ευρώ ή δολάρια) και να το κρατήσεις σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι στον υπολογιστή σου. Όταν θέλεις να πληρώσεις κάποιον, μπορείς να του στείλεις Bitcoin από το πορτοφόλι σου απευθείας στο δικό του, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain. Επίσης χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε αγορές μέσω internet καθώς πολλά eshops “στο εξωτερικό” τα προσφέρουν έως νέο τρόπο πληρωμής.

 

 

 

Το Bitcoin

Ο Bitcoin είναι το πρώτο και το γνωστότερο κρυπτονόμισμα. Είναι σαν ένα ψηφιακό κομμάτι χρυσού. Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2009 και τότε η τιμή του ήταν πολύ χαμηλή. Αυτοί που το πίστεψαν και επενδύσανε σε εκείνο το στάδιο, βρέθηκαν στο σήμερα να έχουν πλουτίσει από την υπέρμετρη αύξηση της αξίας του. Πλέον υπάρχουν χιλιάδες crypto σαν το Bitcoin διαθέσιμα προς επένδυση.

 

Το Επενδυτικό Εγχειρίδιο του Bitcoin

Το Επενδυτικό Εγχειρίδιο του Bitcoin

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

 

 

 

Κρυπτονομίσματα για Trading:

Σήμερα, πολλοί χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα για trading, με στόχο το κέρδος. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γνωρίζεις ότι το παιχνίδι σε αυτή την αγορά έχει τον κίνδυνό του. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων μπορεί να αλλάξουν απρόβλεπτα ακόμα και μέσα σε ένα 24ωρο. Έτσι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσεις το κεφάλαιο σου.

 

 

 

Το Μέλλον των Κρυπτονομισμάτων

Τα κρυπτονομίσματα είναι μια νέα τεχνολογία που εξελίσσεται συνεχώς. Κάποιοι μιλούν για φούσκα, ενώ άλλοι για το μέλλον τις παγκόσμιας οικονομίας. Η αλήθεια είναι ότι πλέον έχουν στηθεί οι βάσεις που μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που πληρώνουμε για πράγματα και διαχειριζόμαστε τα χρήματά μας στο μέλλον.

 

Μεταλλικό συλλεκτικό κέρμα Bitcoin BTC σε πλαστική θήκη

Μεταλλικό συλλεκτικό κέρμα Bitcoin BTC σε πλαστική θήκη

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

 

  • #biblia-oikonomikwn
  • #crypto
  • #bitcoin
  • #coins
  • #money
  • #lefta
  • #kerdos
  • #blockchain
δες όλα τα άρθρα