iPhone (iOS) Vs Android - Η Αιώνια Κόντρα! Ποιο είναι το καλύτερο;

 

Στη σύγκριση μεταξύ iPhone (iOS) και Android υπάρχει στην κυριολεξία ένας ατελείωτος διάλογος για το ποιο είναι καλύτερο (τις περισσότερες φορές δεν είναι και κόσμιος!). Πιθανώς να μην υπάρξει ποτέ πραγματικός νικητής! Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε να βρεις την καλύτερη προσωπική σου επιλογή!

Το iOS 17 και το Android 14, οι τελευταίες εκδόσεις των δύο λειτουργικών συστημάτων, προσφέρουν ομαλή και φιλική εμπειρία χρήσης, με πολλά παρόμοια ή ταυτόσημα χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν σημαντικές διαφορές που πρέπει να γνωρίζεις για να καταλήξεις.

 

 

 

iPhone έναντι Android: Γιατί το iPhone είναι καλύτερο


Ενσωμάτωση στο οικοσύστημα της Apple:
Εάν είσαι ήδη ενσωματωμένος στο οικοσύστημα της Apple με Mac, iPad, ή Apple Watch, η επιλογή του iPhone φαίνεται λογική. Οι λειτουργίες, όπως το Handoff και το Universal Clipboard, καθιστούν ομαλή τη μετάβαση δεδομένων μεταξύ συσκευών, ενώ η σύνδεση με iMessage και FaceTime είναι ασυναγώνιστη.

Υψηλής Ποιότητας Εφαρμογές Τρίτων:
Οι εφαρμογές τρίτων για iPhone συχνά ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους. Ενώ υπάρχουν εξαιρέσεις σε Android, οι περισσότεροι χρήστες εκτιμούν την αρτιότητα των εφαρμογών που διατίθενται για iOS.

Ευρύτερη Επιλογή Αξεσουάρ:
Το iPhone έχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία αξεσουάρ. Αντίθετα, πολλά Android κινητά, εκτός από τις ναυαρχίδες, σπανίως έχουν ευρεία επιλογή αξεσουάρ.

Προνοητικοί Έλεγχοι Απορρήτου:
Το iOS προσφέρει ενημερώσεις που επιτρέπουν τον έλεγχο της παρακολούθησης από εφαρμογές. Αυτό είναι σημαντικό για τους φίλους της ιδιωτικότητας και αποτελεί πλεονέκτημα έναντι του Android.

Χωρίς Προεγκατεστημένα Περιττά Προγράμματα:
Όταν αγοράζετε ένα iPhone, δεν θα βρείτε προεγκατεστημένο "bloatware," προγράμματα που συχνά περιορίζουν τις επιδόσεις και την ιδιωτικότητα. Στο Android, η εμπειρία αυτή εξαρτάται από τον κατασκευαστή και τον πάροχο.

Γρηγορότερες Ενημερώσεις Λογισμικού:
Τα iPhone λαμβάνουν συχνότερες και ταχύτερες ενημερώσεις λογισμικού σε σύγκριση με πολλές συσκευές Android. Η πολιτική υποστήριξης λογισμικού της Apple παρέχει ενημερώσεις για περισσότερα χρόνια.

Υποστήριξη Καταστημάτων:
Η υποστήριξη μετά την αγορά είναι ευκολότερη για τους κατόχους iPhone, με τα καταστήματα της Apple να παρέχουν άριστη εξυπηρέτηση. Σε αντίθεση, οι κάτοχοι Android μπορεί να χρειαστεί να απευθυνθούν στους κατασκευαστές τους για επισκευές.

 

Κορυφαίο iPhone

Apple iPhone 15 Pro Max 5G (8GB/512GB) Blue Titanium

Apple iPhone 15 Pro Max 5G (8GB/512GB) Blue Titanium

 • Έχεις το προϊόν;

  Παρουσίασε το σε fast video.

 • Κάνε το δικό σου 😱🎸 Ringtone στο κινητό σου με ένα Click
 • iPhone Tip💡iOS 17.3🚨Προστασία κλεμμένης συσκευής

 

Βρες τα αγαπημένα σου iPhone

 

 

 

Android Vs iPhone: Γιατί το Android είναι καλύτερο


Ποικιλία σε Όλες τις Τιμές
Τα περισσότερα smartphone στον κόσμο λειτουργούν με Android, και αυτό διότι οι περισσότερες εταιρείες ενσωματώνουν στις συσκευές τους Android και φυσικά είναι διαθέσιμες σε κάθε κατηγορία τιμής. Υπάρχουν φθηνά τηλέφωνα με Android ακόμα και κάτω των 100€, όπως το Xiaomi Redmi A2, καθώς και κορυφαία smartphones όπως η σειρά Galaxy S23. Ανεξαρτήτως του πόσο μπορείς να δαπανήσεις, πιθανόν να βρείς μια συσκευή Android που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σου ή να προσφέρει αποκλειστικά χαρακτηριστικά για εσένα.

Μεγαλύτερη Δυνατότητα Προσαρμογής
Παρόλο που τόσο το iOS όσο και το Android έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια, το Android έχει πάντα τη φήμη του ως πλατφόρμα για χρήστες που αρέσει να πειράζουν και να εξατομικεύουν τις συσκευές τους. Το Android προσφέρει περισσότερες δυνατότητες προσαρμογής, ξεκινώντας από το System Launcher με δυναμικά widgets μέχρι τη δυνατότητα τοποθέτησης εφαρμογών οπουδήποτε. Μπορείw ακόμη να αντικαταστήσετε το System Launcher του Android με ένα εναλλακτικό που θα κατεβάσεις από το Google Play Store.

Επεκτάσιμος Χώρος Αποθήκευσης
Παρόλο που η επέκταση της αποθήκευσης δεν είναι τόσο δημοφιλής σήμερα, τα περισσότερα τηλέφωνα με Android παραμένουν σε αυτήν τη λειτουργία. Αυτό σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς μια κάρτα microSD για την αποθήκευση φωτογραφιών, εφαρμογών και άλλων πολυμέσων που δεν χωράνε στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σου.

Κοινή Χρήση Αρχείων και Drag-and-Drop στο PC
Το Android παρέχει πρόσβαση στο σύστημα αρχείων του smartphone, και όταν συνδέις μια συσκευή Android σε έναν υπολογιστή (ακόμα και Mac), μπορείς εύκολα να μεταφέρεις αρχεία με drag-and-drop, σαν να είναι ένας ακόμη δίσκος. Αυτό διευκολύνει τη μεταφορά και αποθήκευση των πολυμέσων και των εγγράφων σου, χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείς σε κάποια μηνιαία υπηρεσία cloud. Στο iPhone, το σύστημα μεταφοράς αρχείων είναι πιο περιορισμένο, ειδικά όταν πρόκειται για μουσική, έγγραφα και άλλα πολυμέσα.

Το Android πάντα πρωτοπορεί
Τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά συνήθως εμφανίζονται πρώτα στα τηλέφωνα Android. Ενώ η Apple έχει πόρους και τεχνογνωσία, τα τηλέφωνα της και το iOs μας έχουν συνηθίσει σε πιο αργούς ρυθμούς παρουσίασης νέων λειτουργιών. Με τόσες εταιρείες που κατασκευάζουν τηλέφωνα Android, δεν είναι έκπληξη που οι συνεργάτες του Android συνήθως ξεπερνούν την Apple στην αγορά με καινοτομίες στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Ασύρματη φόρτιση, γρήγορη φόρτιση, NFC, 4G LTE, 5G, οθόνες OLED, αισθητήρες αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, αντοχή στο νερό και πολλοί φακοί κάμερας προσγειώθηκαν στις συσκευές Android πριν από τα iPhones, καθώς και καινοτομίες λογισμικού όπως πραγματικός πολυεργασία, αντιγραφή και επικόλληση και υποστήριξη πολλαπλών παραθύρων.

 

Κορυφαίο Android Smartphone 2023

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G (12GB/1TB) Phantom Black

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G (12GB/1TB) Phantom Black

 • Έχεις το προϊόν;

  Παρουσίασε το σε fast video.

 • Galaxy S23 Ultra: Όλα όσα χρειάζεσαι από ένα flagship!

 

Βρες τα αγαπημένα σου Android

 

 

 

And the winner is…

Μάλιστα, φτάσαμε στο δύσκολο κομμάτι.

Νικητής είναι… ένα iPhone με Android!!!

…τρελός είμαι ότι θέλω λέω!

Πέρα από την πλάκα και οι δύο πλατφόρμες έχουν τόσο πλεονεκτήματα όσο και ατέλειες, και όπως και με πολλές αποφάσεις αγοράς, η επιλογή σου θα εξαρτηθεί από αυτό που εκτιμάς περισσότερο.

Η κατοχή ενός iPhone είναι μια πιο απλή, πιο βολική εμπειρία. Δεν υπάρχουν πολλά για να σκεφτείς, το iPhone της Apple αντιπροσωπεύει την πιο δημοφιλή μάρκα smartphone, υπάρχει πληθώρα υποστήριξης οπουδήποτε και αν βρεθείς στον κόσμο — είτε χρειάζεσαι αντικατάσταση μπαταρίας είτε να αλλάξεις την σπασμένη οθόνη σου, παντού υπάρχει ένα εξουσιοδοτημένο apple service. Υπάρχει επίσης το κίνητρο του iMessage, τουλάχιστον στις Η.Π.Α.

Η ιδιοκτησία συσκευής Android είναι λίγο πιο δύσκολη σε αυτά τα θέματα. Παρόλα αυτά, είναι ταυτόχρονα πιο απελευθερωτική, επειδή προσφέρει περισσότερες επιλογές σε συσκευές, επιλογή χαρακτηριστικών υλικού και λογισμικού, ακόμα και επιλογή για το πώς θα οργανώσεις και θα εξατομικεύσεις την εμπειρία σου. Αν είσαι ιδιαίτερα απαιτητικός όσον αφορά την τεχνολογία που χρησιμοποιείς, μπορείς να βρείς το Android πιο απελευθερωτικό και πιο διασκεδαστικό — αν και πιθανότατα θα σου λείπει η χρήση υψηλής ποιότητας εφαρμογών και αξεσουάρ.

Στο Find θα βρεις όλα τα iPhone και Android κινητά τηλέφωνα, στις χαμηλότερες τιμές της Ελληνικής αγοράς. Διάλεξε το δικό σου και πες μας στα σχόλια για την επιλογή σου.

 

 • #android
 • #kinhta-thlefwna
 • #ios
 • #iphone
 • #androidvsiphone
 • #apple
δες όλα τα άρθρα