7+1 φυτά εσωτερικού χώρου για να πετύχεις το απόλυτο Feng Shui

 

Το Feng Shui, μια αρχαία κινεζική τέχνη, δεν είναι απλώς μια μέθοδος διακόσμησης ή οργάνωσης του χώρου.

Είναι μια φιλοσοφία ζωής που επιδιώκει την επίτευξη ισορροπίας και αρμονίας μεταξύ του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του.

Με ρίζες στην αρχαία κινεζική παράδοση, το Feng Shui επικεντρώνεται στη ροή της ενέργειας, που πιστεύεται ότι επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή.

Η φύση, στην οποία ανήκουμε, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του. 

Τα φυτά, με τη φυσική τους ομορφιά και τη θετική ενέργεια που εκπέμπουν, αποτελούν ιδανικά στοιχεία για να ενισχύσουμε τη ροή της ενέργειας στον εσωτερικό μας χώρο και να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ευεξίας και αρμονίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 8 φυτά εσωτερικού χώρου για το απόλυτο  Feng Shui, που μπορούν ταυτόχρονα να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ευημερία μας.

 

 

 

Τα 7+1 Φυτά εσωτερικού χώρου για καλό Feng Shui

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν σημαντικό στοιχείο του Feng Shui, προσφέροντας φυσική ομορφιά και αναζωογόνηση στον χώρο μας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη ροή της ενέργειας.

Τα 8 φυτά εσωτερικού χώρου για το απόλυτο Feng Shui είναι τα εξής:

 

1. Λεβάντα

ΦΥΤΟ ΛΕΒΑΝΤΑ Φ15x120ΕΚ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΛΑΣΤΡΑ

ΦΥΤΟ ΛΕΒΑΝΤΑ Φ15x120ΕΚ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΛΑΣΤΡΑ

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

Η λεβάντα (Lavandula) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά για το Feng Shui λόγω των ευεργετικών της ιδιοτήτων. 

Εκτός από την όμορφη εμφάνισή της και το ευχάριστο άρωμά της, η λεβάντα έχει επίσης αναγνωριστεί για τις ιδιότητες της που συμβάλλουν στη χαλάρωση και την αρμονία του χώρου.
Το άρωμα της λεβάντας έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχική και σωματική μας κατάσταση, βοηθώντας στη μείωση του άγχους και της έντασης. 

Το φυτό της λεβάντας είναι επίσης εύκολο στη φροντίδα και μπορεί να ανθίσει εντυπωσιακά λουλούδια που προσθέτουν χρώμα και ομορφιά στον εσωτερικό μας χώρο. 

Τοποθετήστε ένα φυτό λεβάντα σε ένα ηλιόλουστο μέρος και παρατηρήστε την να αναπτύσσει έναν πλούσιο φύλλωμα και ένα άφθονο άρωμα που θα γεμίσει τον χώρο σας με θετική ενέργεια και αρμονία.

 

 

 

2. Φίκος

Φυτό Εσωτερικού Χώρου Φίκος Ficus elastica robusta

Φυτό Εσωτερικού Χώρου Φίκος Ficus elastica robusta

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

Ο φίκος (Ficus) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά για το Feng Shui λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί θετική ενέργεια και αρμονία στον χώρο.

Είναι γνωστό ως σύμβολο ευημερίας και επιτυχίας, και θεωρείται ως ένα από τα φυτά που φέρνουν τύχη στον χώρο του σπιτιού ή του γραφείου.

Ο φίκος είναι ένα δέντρο με μεγάλα, πυκνά φύλλα που δημιουργούν ένα φυσικό φράγμα και προστατεύουν τον χώρο από αρνητικές ενέργειες.

Η πυκνή χλωρίδα του δέντρου δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον που προάγει την ευεξία και την αίσθηση της ασφάλειας.

Είναι επίσης γνωστός για την ευκολία στη φροντίδα του και την ανθεκτικότητά του στις διάφορες συνθήκες περιβάλλοντος.

Απαιτεί ελάχιστο φως και πότισμα και μπορεί να αναπτυχθεί με επιτυχία σε εσωτερικούς χώρους.

Τοποθετήστε ένα φυτό εσωτερικού χώρου φίκος Ficus elastica robusta σε ένα προνομιούχο μέρος του σπιτιού ή του γραφείου σας για να δημιουργήσετε έναν χώρο γεμάτο θετική ενέργεια και αρμονία, που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας και να αισθανθείτε πιο ισορροπημένοι και ευχάριστοι.

 

 

 

3. Καλαθέα

Φυτό Εσωτερικού Χώρου Καλαθέα Calathea makoyana

Φυτό Εσωτερικού Χώρου Καλαθέα Calathea makoyana

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

Η καλαθέα (Calathea) είναι ένα εξαιρετικά όμορφο και δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που είναι γνωστό για το εντυπωσιακό φύλλωμά του και την ευαισθησία του στην ατμόσφαιρα του χώρου.
Ανήκει στην οικογένεια των Μαραντοειδών και προέρχεται από τις τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής, όπου αποτελεί μέρος της φυσικής χλωρίδας.

Η καλαθέα είναι γνωστή για την ευαισθησία των φύλλων της, τα οποία μπορούν να αντιδρούν στις αλλαγές στη φωτεινότητα και την υγρασία του περιβάλλοντος. 
Τα φύλλα της καλαθέας μπορεί να ανοίγουν και να κλείνουν ανάλογα με τη θέση τους ή τις συνθήκες του χώρου.

Εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνισή της, η καλαθέα έχει επίσης αρωματικά φύλλα που απελευθερώνουν ένα ευχάριστο άρωμα στον χώρο. 

Αυτό το χαρακτηριστικό άρωμα μπορεί να δημιουργήσει ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, προσφέροντας στον χώρο μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Το φυτό εσωτερικού χώρου καλαθέα calathea makoyana είναι επίσης γνωστό για την ιδιότητά του να καθαρίζει την ατμόσφαιρα του χώρου. 

Τα φύλλα της μπορούν να απορροφήσουν τις τοξίνες από τον αέρα και να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στον χώρο. 

Αυτό το κάνει ένα από τα ιδανικά φυτά για υπνοδωμάτια ή χώρους όπου θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές και αναζωογονητικό περιβάλλον.

 

 

 

4. Βαλεριάνα

Η βαλεριάνα (Valeriana officinalis) είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στον τομέα της υγείας και της ευεξίας. 

Εκτός από τη χρήση της στη φυτοθεραπεία, η βαλεριάνα έχει επίσης ευεργετικές επιδράσεις και ανήκει στα φυτά εσωτερικού χώρου για το απόλυτο Feng Shui.

Εκπέμπει ένα ήπιο άρωμα που έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, της άγχος και της αϋπνίας. 

Το άρωμά της μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας στον χώρο, κάνοντας την κατάλληλη για υπνοδωμάτια ή χώρους όπου θέλουμε να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε.

 

 

 

5. Κράσουλα

Κράσουλα Υ:22cm, Ø12cm

Κράσουλα Υ:22cm, Ø12cm

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

Η κράσουλα (Crassula), γνωστή και ως "δέντρο της τύχης" ή "δέντρο του χρήματος", είναι ένα φυτό που συνδέεται με την αύξηση της πλούτου και της ευημερίας στο Feng Shui. 

Προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αφρική και ανήκει στην οικογένεια των Crassulaceae.

Η εμφάνιση των φύλλων της μοιάζει με νομίσματα, ενισχύοντας την πίστη ότι το φυτό μπορεί να φέρει χρήματα και ευημερία στον ιδιοκτήτη του.

Τοποθετήστε μια κράσουλα σε ένα φωτεινό μέρος του σπιτιού ή του γραφείου σας για να απολαύσετε τα οφέλη της.

 

 

 

6. Σανσεβιέρια

Σανσεβιέρια - Sansevieria trifasciata

Σανσεβιέρια - Sansevieria trifasciata

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

Η σανσεβιέρια (Sansevieria), επίσης γνωστή ως "φτερωτή γλώσσα" ή "φυτό της γλώσσας της πεθεράς", είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που ξεχωρίζει για την ευελιξία της και την ανθεκτικότητά της. 

Κατάγεται από την Αφρική και ανήκει στην οικογένεια των Asparagaceae.

Η σανσεβιέρια έχει φύλλα με διακριτικά σχήματα και χρώματα, τα οποία μπορούν να ποικίλλουν από το πράσινο έως το ασημί ή το κίτρινο, ανάλογα με την ποικιλία του φυτού. 

Τα φύλλα της σανσεβιέριας είναι σκληρά και μπορούν να αντέξουν σε διάφορες συνθήκες περιβάλλοντος, καθιστώντας την κατάλληλη για αρχάριους και έμπειρους κηπουρούς.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της σανσεβιέριας είναι η ικανότητά της να απορροφά τοξίνες από τον αέρα και να βελτιώνει την ποιότητα του αέρα στον χώρο. 

Αυτό το χαρακτηριστικό την καθιστά ιδανική για υπνοδωμάτια ή χώρους εργασίας όπου θέλουμε να διατηρήσουμε έναν υγιεινό και καθαρό αέρα.

Η σανσεβιέρια είναι επίσης γνωστή για την ικανότητά της να επιβιώνει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ελάχιστου πότισματος, καθιστώντας την ιδανική για χώρους με περιορισμένο φως ή για αυτούς που έχουν περιορισμένο χρόνο για τη φροντίδα των φυτών τους.

Τοποθετήστε μια σανσεβιέρια σε ένα φωτεινό μέρος του σπιτιού σας για να απολαύσετε τα οφέλη της. 

Η παρουσία της μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ηρεμίας και ευημερίας και να συμβάλει στη διατήρηση ενός υγιούς και αναζωογονητικού περιβάλλοντος.

 

 

 

7. Μονστέρα

Μονστέρα, εξωτικό φυτό εσωτερικού χώρου Υ:60cm, Ø18cm

Μονστέρα, εξωτικό φυτό εσωτερικού χώρου Υ:60cm, Ø18cm

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

Η μονστέρα (Monstera), γνωστή επίσης ως "φυτό του τίγρη" ή "φυτό του χώρου", είναι ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου που ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό φύλλωμά του και την ευκολία στη φροντίδα του. 

Ανήκει στην οικογένεια των Αράεων και κατάγεται από τις τροπικές περιοχές της Λατινικής Αμερικής.
Τα φύλλα της μονστέρας είναι μεγάλα, επιβλητικά και σχιστά, με έναν χαρακτηριστικό διάχυτο χρυσοκίτρινο χρώμα στο εσωτερικό τους. 

Το φύλλωμά της δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αισθητικό στοιχείο σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, κάνοντάς την ιδανικό φυτό για το απόλυτο Feng Shui.

Εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνισή της, η μονστέρα είναι επίσης γνωστή για την ευκολία στη φροντίδα της. 

Είναι ανθεκτική στις αλλαγές του περιβάλλοντος και αντέχει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθιστώντας την ιδανική για χώρους με περιορισμένο φως ή για αυτούς που έχουν περιορισμένο χρόνο για τη φροντίδα των φυτών τους.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της μονστέρας είναι η ικανότητά της να απορροφά τοξίνες από τον αέρα και να βελτιώνει την ποιότητα του αέρα στον χώρο. 

Αυτό το χαρακτηριστικό την καθιστά ιδανική για υπνοδωμάτια ή χώρους εργασίας όπου θέλουμε να διατηρήσουμε έναν υγιές και καθαρό αέρα.

 

 

 

8. Δράκαινα

Φυτό Εσωτερικού Χώρου Δράκαινα Dracaena deremensis warneckii

Φυτό Εσωτερικού Χώρου Δράκαινα Dracaena deremensis warneckii

  • Έχεις το προϊόν;

    Παρουσίασε το σε fast video.

Η δράκαινα (Dracaena) είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που εντυπωσιάζει με την εντυπωσιακή της εμφάνιση και την ευκολία στη φροντίδα του. 

Ανήκει στην οικογένεια των Asparagaceae και κατάγεται από τις τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της δράκαινας είναι τα μακριά, λεπτά φύλλα της που μοιάζουν με μια φουντουκιά. 

Τα φύλλα αυτά μπορεί να είναι πράσινα ή ποικιλόχρωμα, εξαρτώμενα από την ποικιλία του φυτού, και προσθέτουν ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Εκτός από την εντυπωσιακή της εμφάνιση, η δράκαινα είναι επίσης γνωστή για την ικανότητά της να καθαρίζει τον αέρα και να βελτιώνει την ποιότητά του. 

Επιπλέον, η παρουσία της σε έναν χώρο μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση φυσικής ευεξίας και ενέργειας.

Το φυτό εσωτερικού χώρου δράκαινα είναι ανθεκτική και ανεκτική σε περιορισμένο φως και πότισμα, καθιστώντας την κατάλληλη για αρχάριους και έμπειρους κηπουρούς. 

 

 

 

Συχνές Ερωτήσεις

 

1. Ποια είναι τα κατάλληλα φυτά για το Feng Shui στο σπίτι μου;
Κάποια κατάλληλα φυτά για το Feng Shui στο σπίτι σας περιλαμβάνουν την λεβάντα, τον φίκο, τη βαλεριάνα, την καλαθέα και το μονστέρα, μεταξύ άλλων.

2. Πώς μπορώ να φροντίσω τα φυτά μου για το Feng Shui;
Κρατήστε τα φυτά σας καθαρά από σκόνη, παρέχοντας τους επαρκή ποσότητα νερού και φωτός, και αφαιρώντας τα μεμονωμένα φύλλα που μπορεί να έχουν κιτρινίσει ή ξεραθεί.

3. Ποια είναι τα οφέλη της φύσης στον εσωτερικό χώρο;
Η φύση μπορεί να βοηθήσει στην καθαριότητα του αέρα, να μειώσει το άγχος και το στρες, να βελτιώσει και να ενισχύσει την αίσθηση ευεξίας και ηρεμίας.

4. Ποια είναι η σημασία της σωστής τοποθέτησης των φυτών στο σπίτι για το απόλυτο Feng Shui;
Τα φυτά πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία που δημιουργούν ισορροπία και ροή ενέργειας, όπως στην είσοδο του σπιτιού ή σε γωνίες που χρειάζονται ενίσχυση της ενέργειας!

 

  • #fita
  • #plants
δες όλα τα άρθρα